Bevetéseink képei

Ma 2018. december 11., kedd, Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.

Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület

Sok szeretettel köszöntöm Önt a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület internetes oldalán.

 

Egyesületünk, mint azt neve is mutatja a közrend és közbiztonság fenntartásán kívül katasztrófa elhárítással és tűzoltási feladatok ellátásával foglalkozik. Ennek köszönhetően községünk közbiztonsága kifejezetten jónak mondható. 2004. márciusában 17 alapító taggal alakult az egyesület az akkori rossz közbiztonság illetve a 7-es főúton rendszeresen bekövetkező balesetek miatt.

 

Jelenleg már 39 fő tevékenykedik nálunk a nap 24 órájában. Az egyesület tagjai szabadidejüket feláldozva, munkájukat térítés mentesen társadalmi munkában végzik a köz védelme érdekében.

 

A tűzoltási feladatokat Marcali hivatásos tűzoltóságával közösen végezzük Szegerdő, Főnyed, Sávoly, Somogyzsitfa és Somogysámson településeken. A Nagykanizsai hivatásos tűzoltósággal pedig Csákány és Szőkedencs községek közigazgatási határán belül, kivételes esetben azon kívül is.

 

Egyesületünk tagjai az évek során sok elismerést szereztek. Megyei polgárőr versenyeket, illetve tűzoltó versenyeket nyertünk. 2008-ban az eddigi munkánk elismeréséül a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Megyei Közgyűlés elnöke NÍVÓDÍJBAN részesítette egyesületünket.

 

Az egyesület 2011 évben „AZ ÉV POLGÁRŐR EGYESÜLETE" kitüntető címet kapta az Országos Polgárőr Szövetségtől .

 

Komári József

elnök