Ma 2018. december 11., kedd, Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.

Kápolnapuszta

Szőkedencstől mindössze 3 km-re található bivalyrezervátum, a település felől kerékpárral, ill gyalogosan megközelíthető, ideális kirándulási úti cél lehet a pihenni vágyóknak.

 

BIVALYOK

 

Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum GPS: N46°34,852'; E17°12,026' GPS decimális: 46.580862,17.200438

Látogatható: egész évben minden nap 9.00 órától sötétedésig

 

Belépődíj:

Felnőtt 550,- Ft

Kedvezményezett 450,- Ft

Gyermek (4-14) 250,- Ft

Kedvezményezett: nappali tagozatos diák, nyugdíjas, pedagógus. Magyar Természetbarát Szövetség, WWF Pandaklub, Magyar Turista Egyesület

Magyar Madártani Egyesület tagjai, az Igazgatóság által biztosított szakvezetéssel látogató csoport. A kedvezményt a kedvezményre jogosító, érvényes okmány (pl. hatósági igazolvány, útlevél, személyi igazolvány) felmutatásával lehet igénybe venni. A belépődíj az ÁFA-t tartalmazza.

 

Tel: 30/287-0249

 

A telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal.

A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Együttműködő partnereink (Kis-Balaton Ház, és Zalavár, Zalakaros, Kehida-kustány, Hévíz ürdők) vendégei kedvezményes belépőt válthatnak.