Ma 2018. november 15., csütörtök, Albert és Lipót napja van. Holnap Ödön napja lesz.

Továbbra is önállóan avatkozhatnak be a szőkedencsi önkéntes tűzoltók

 Sikeresen teljesítette az éves minősítő gyakorlatát a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület április huszadikán, ezzel további egy évre magáénak tudhatja a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

Rövid időn belül két helyszínen is helyt kellett állniuk a szőkedencsi önkéntes tűzoltóknak a mai napon. A feltételezés szerint vihar sújtott a településre, amely során egy háromszintes mezőgazdasági épületben keletkezett tűz villámcsapás miatt. A jelzés alapján egy ember bent rekedt az épületben.

 

Az önkéntes tűzoltók a kiérkezést követően felderítették a helyszínt, majd szakszerűen, légzőkészülék használatával behatoltak az épületbe. Az egység rövid időn belül megtalálta és kimentette az eszméletlen sérültet, majd megkezdték az újraélesztését. Még javában zajlott a feltételezett tűz oltása, amikor újabb riasztást kapott az egyesület.

Az égő épülettől nem messze egy melléképületben csapadékvíz gyülemlett fel, veszélyeztetve a bent tárolt szerszámokat, gépeket. A helyi önkéntes tűzoltók újabb egysége érkezett és egy szivattyúval eltávolította a vizet.

A gyakorlat végrehajtását Kóbor Csaba tűzoltó alezredes megyei tűzoltósági felügyelő értékelte. Az alezredes szerint a beavatkozás mindkét kárhelyen szakszerű volt, az önkéntes tűzoltók színvonalasan teljesítették a feladatokat. A kárhelyparancsnok mindvégig megfelelően irányította a beavatkozást, jó taktikát választott.

Az értékelést követően Tarlós István tűzoltó ezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese megköszönte a szőkedencsi önkéntes tűzoltó eddigi munkáját, mint mondta mozgalmas évet tudhat maga mögött az egyesület.

Az igazgatóhelyettes további eredményes munkát kívánt a megelőzés és a beavatkozások tekintetében egyaránt, amihez a katasztrófavédelemi minden lehetséges támogatást biztosít. Fotó: Somogy MKI