Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Mintegy félszáz szalmabála vált a tűz martalékává

 

Szalmabálák kaptak lángra a Somogysámson melletti Marótpusztán vasárnap éjszaka. A lángok megfékezésére a marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók vonultak.

Egymástól körülbelül 100-150 méterre égtek az összerakott körbálák Marótpusztán vasárnap éjszaka. A kiérkező marcali tűzoltók azonnal megkezdték a tűz oltását, majd a szőkedencsi önkéntesek is bekapcsolódtak a munkálatokba. Míg a tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltottak, a szántóföld tulajdonosa egy erőgéppel körbetárcsázta mindhárom területet a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében. A beavatkozás közel három és fél órát vett igénybe.

A tűz keletkezésével kapcsolatban felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség pedig tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az eseményt szándékosan idézték elő, a tűz okozója 200.000-3.000.000 forintig terjedő tűzvédelmi bírságra, és a beavatkozás költségeinek megtérítésére is számíthat.