Ma 2018. december 11., kedd, Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.

Tűzoltónap Somogyban

 Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Somogy Megyei Tűzoltószövetséggel közös ünnepséget tartott a tűzoltónap alkalmából.

Az ünnepségen részt vettek a Somogy megyei hivatásos katasztrófavédelmi szervek, az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek vezetői, valamint megtisztelte részvételével a rendezvényt Gelencsér Attila a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Koszorúzási ünnepséggel kezdődött a rendezvény, melynek során Gelencsér Attila a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke; Dr. Horváth Jenő tű. ezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Oliás Gábor tű. őrnagy a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetője; Heizler György nyá. tű. ezredes a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke és Komári József a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnöke; valamint Farkas József a Somogy Kéményseprő-Mester Kft. ügyvezető igazgatója.

A koszorúzást követően Bálint Gábor plébános, Szentbalázs Község Tűzoltó Egyesületének elnöke megáldotta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új gépjárműveit.

Ezt követően Rezsonya Tamás tű. őrnagy a Barcsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka mondott beszédet a tűzoltó szakma múltjáról, hagyományairól és a ma tűzoltóinak feladatairól.

Gelencsér Attila ünnepi köszöntőjében átadta a somogyi emberek köszönetét és elismerő szavakkal méltatta a tűzoltók áldozatos munkáját.

Az ünnepi beszédek után elismerések átadására került sor:

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a rendkívüli téli időjárás kezelése és a tavaszi árvíz elleni védekezés során végzett önzetlen munkájáért elismerő oklevelet adományozott többek között a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület részére.