Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Egészségfejlesztési programok megvalósítása

Kedvezményezett neve:Kéthely Község Önkormányzata

Projekt címe: Egészségfejlesztési programok megvalósítása

Támogatási összeg: 57 506 209 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 05. 31.

Projekt azonosító: TOP-5.3.1-16-SO1-2017-00005

 

 

Bővebben: Egészségfejlesztési programok megvalósítása

Adatszolgáltatási kötelezettség

a) Kedvezményezett neve:Somogyzsitfa, Szőkedencs és Csákány Községi Önkormányzatok Konzorciuma
b) pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése  , önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése , VP6-7.2.1-7.4.12-16
c) a projekt címe, azonosító száma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, erő- és munkagépek beszerzése , azonosító: 1824284560
d) a szerződött támogatás összege, 9.886.502,-
e) a támogatás mértéke (%-ban), 90,00%
f) a projekt tartalmának rövid bemutatása:
A szárzúzó beszerzése az eddig részben kézi erővel végzett „kaszálási”, terület karbantartási munkáinkat könnyíti és gyorsítja meg, jelentősen nagyobb terület korszerű ellátását biztosítja. A rézsűkasza a községekben rézsűk, árokpartok, útkörnyék karbantartására, kaszálására, a tolólap és a vonólap külterületi földutak karbantartására, úgy mint, földutak felületének kezelésére, javítására, (gödörmentesítése, csapadék víz okozta károk felszámolása) kínál korszerű megoldásokat. 

g) a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges): 2018.11.15.

Elszámolható összktg a tájékoztatásra Szőkedencs 32.769,- (ebből a tábla 6.750,- várhatóan, lerendeltem)
Elszámolható összktg a tájékoztatásra Zsitfa 5.734,- 

Elszámolható összktg a tájékoztatásra Csákány 4.259,-

 

Eladó

Eladó, Szőkedencsen a Fő utca 89. számú ingatlan. Àra: 5 MFt . Területe 3507 m2, ebből a lakóház 188 m2, valamint hozzá tartozik még egy 15 m2. borospince. Az ingatlan teljesen közművesített ( gáz, víz, villany, szennyvízderítő). Található rajta, 3 zuhanyzó, 3 wc, 5 szoba, konyha stb...


További képek!

Folyamatosan halad a település egykori malom, majd magtár épületének felújítási munkálata.

 

Képek itt elérhetőek!

Elkészült az ároktisztítás


Árvízvédelmi munkálatok keretében, elkészült a Nyugati telkek alatt húzódó árok tisztítása. Ez úton is köszönjük a Bauterc-Prizma Kft gyors, szakszerű munkáját!

Rézsűkaszával gyarapodtunk


Újabb munkagéppel gazdagodott Szőkedencs Község Önkormányzata. Ma megérkezett a Vidékfejlesztési Program keretében a Külterületi, helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezelése, állapot javításához karbantartásához szükséges munkagépek beszerzésére 6849542 Ft értékben nyert Hidrot GH 6001 típusú rézsűkasza.

Tűzeset!

2018.06.21. 22:27. Somogyzsitfa, Tűzeset! Az esti órákban egy autóipari hulladékot tároló, somogyzsitfai telephelyen keletkezett tűz. Marcali, keszthelyi, zalakarosi, nagykanizsai és szőkedencsi tűzoltók habosított vízsugarakkal dolgoztak a tűz oltásán egészen a hajnali órákig. A telephely dolgozói munkagépek segítségével, földtakaróval fedték le a még parázsló részeket, gondoskodva a hulladék visszagyulladásáról.

Újra a dobogó tetején a szőkedencsi tűzoltók

A marcali környéki önkéntes tűzoltó egyesületek is összemérték tudásukat a hétvégén. Az idei körzeti versenynek Kéthely adott otthont.

Hét település tizennégy rajjal szállt versenybe a legjobbnak járó díjakért. A versenyzők közül nem hiányoztak a nők és a diákok sem, bár a házigazda, balatonszentgyörgyi hölgyeknek nem akadt kihívója, így is becsülettel és hatalmas lelkesedéssel, minden erejüket és tudásukat összeszedve teljesítették a feladatot. A férfiak versenyében azonban izgalmas futamokat láthatott a közönség, bár az első helyezés sorsa a papírforma szerint alakult, ugyanazon csapat nyakába került az aranyérem, mint az előző években. Idén sem sikerült a szőkedencsi férfi csapatot „letaszítani” a dobogó tetejéről.

Helytálltak a szőkedencsi önkéntesek

Sikeresen megbirkóztak a feladattal a szőkedencsi polgárőr és tűzoltó egyesület önkéntesei a mai minősítő gyakorlaton, amellyel újra jogosultságot szereztek arra, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is felszámolják a káreseteket. Tűz ütött ki egy szőkedencsi magtárban – így érkezett a gyakorlat résztvevőinek a jelzés.

 

A gyakorlat feltételezése szerint a kétszintes épület első emeletén égtek a fa berendezési tárgyak. A tűz oltását egy ember megkezdte, ám a füsttel telítődött helyiségben eszméletét vesztette. A település önkéntes tűzoltói a sűrű füst ellenére gyorsan megtalálták az eltűnt személyt és a kimentését követően a mentők kiérkezéséig megkezdték az újraélesztését. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből, majd két vízsugárral elfojtották a lángokat. Gyors beavatkozásuknak, a megfelelő taktikai elvek alkalmazásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

 

A szakmai elöljárók nyomon követték a beavatkozás mozzanatait. Ellenőrizték, hogy az önkéntesek elzárták-e a közműveket, miként hajtották végre a felderítést, a sérült személy mentését és a tűzoltást.

 

Az értékelés során elhangzott: a környező települések életében fontos szerepe van a példásan működő egyesületnek, ugyanakkor a vállalt feladatuk nagy felelősséggel jár. A Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület azonban mind a szakmai, mind a technikai feltételeknek megfelelt, így az itt élőknek továbbra is önállóan beavatkozóként nyújtanak segítséget. Fotó: Somogy MKI

 

További képek!

Szabadtartású kecske és juh farm Szőkedencsen

Búr kecske, magyar racka juh, és hátul a völgyben mangalicák élik boldog életüket. Ezen a pici településen már most sok a látnivaló. Áfonya ültetvény, levendulafarm, állatpark és van saját TŰZOLTÓSÁGUNK is. Nyárra a remények szerint elkészül a régi malom felújítása, ami tájházként működik majd megnyitva kapuit a látogatók előtt a levendulás mellett. A tűzoltóság szomszédságában, a focipálya, játszótér, és egy rendezvényeknek kialakított parkban található egy hatalmas kemence. Itt már készült mindenféle kulináris élvezet. A rétes verhetetlen, melyet a falubeli lányok-asszonyok még a hagyományos eljárással készítenek. Épül, szépül a település, sok ember keze munkáját dicsérve. További képek!